2012. október 26., péntek

egy hely, amelyet NEM ajánlok - esküvő a citadellán

citadella panoráma étterem

ez most merész lesz, bevállalom, hogy elüt egy nagy fekete merci az őszinte véleményemért és kritikámért cserébe :o)

annyi mindent tudnék ennek az esküvőnek a hátteréről mesélni... amit nem fogok. legalábbis semmiképp nem mindent.
mindenesetre szép kis terem, ugye? micsoda kilátás!
szép dolog a külcsín... de annál fontosabb lenne a belBECS...

mert itt számomra véget is értek nagyjából az előnyei.
természetes, hogy ahol sok a külföldi, ott nagyon szerencsés az ilyen panoráma mellett étkezni... a pár ezért is szeretett bele a helyszínbe. aztán nagyon hamar azt kívántuk mindannyian bár hamarabb tudtam volna segíteni és más helyszínt keresni. azt mondom, hogy az ő hozzáállásukon múlott az, hogy úgy döntöttek: minden ellenére is jól fogják itt érezni magukat. nagyvonalúak voltak és pozitívak. (le a kalappal előttük.)

a feljebb felsoroltakon kívül jómagam azt gondolom, hogy egy helyről mindent elmond aki és ahogyan képviseli azt. sokkal többről szól egy étterem, mint egy asztal, egy szék és egy tányér étel...
mellesleg az étel egész jó volt - ez viszont messze nem elég jó minősítés az árához, és ahhoz az image-hez képest, amelyet közvetíteni szeretne. ebbe beletartozik a szolgáltatás is. a pincérek pl. egyszerűen nem kínálták az italokat, ki kellett mennem a bárpulthoz egy pohár vízért is gyakran - holott ebbe az összegbe belefért volna az is, hogy egy kádat töltenek meg borral nekünk... de miért ne spórolnánk persze? gyakran támaszkodtak unottan. ez érdekes, mert külön tanítják, hogy ezt nem szabad, főleg nem ilyen "menő" (?) helyen, de ilyenkor látod igazán, hogy miért nem: tényleg rettenetesen néz ki, ha egy felszolgáló látványosan kókad egy rendezvény közben...

a többit pedig hagyjuk - maradjunk annyiban, hogy még mindig olyan ország vagyunk, ahol a "külföldi" szó dollár (euró, forint, stb.) jeleket varázsol az emberek pupillái helyére... és ez nekem mindig szomorú tény lesz.

ja igen, a dekoráció... nem izgultuk túl, mert a terem valóban látványos és díszes volt.
(és messze nem az én ízlésemet tükrözi - egy merő design. de tök rideg.)
inkább kiragadtam a falon látható festményből a hölgy piros ruháját, mert a piros remekül mutatott a sok komor barna mellett.
fotó: kövesdi rékaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése