2012. november 12., hétfő

bátran a burkolatokkal!

ígértem kész munkák képeit. nézzük az egyik kedvenc mini fürdőszobámat és mellékhelyiségemet... mert olyan finom és szép lett, jó volt benne tartózkodni.  az egész a szokásos módon kezdődött: mindenképp legyen világos, mert a ház alsó szintjén található vizes helyiségek jóval kisebbek mint a fentiek, optikailag kicsit tágítani kéne őket...

végül egy gyönyörű polcolorit csempe mellett tettem le a voksomat, mert ilyen finom krém színt ritkán látni... a dekor csempe szürke és drapp metál színű pöttyei pedig teljesen elvarázsoltak. jó volt megérinteni is.


ez a csempe eredetileg az éppen nagyon divatos "függöny" képét adta ki, a gyártó javaslata szerint ily módon KELLETT VOLNA felhasználni:igen ám, de ezzel a képpel nem voltam kibékülve, mert az éppen aktuális - és ezért hosszútávon könnyen megunható - divatnál jobban szeretem a letisztult és elegáns dolgokat, ezért az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha elfordítanánk ezt a csempét...? függöny helyett legyen inkább vízesés... ráadásul találtam hozzá egy teljesen más gyártótól (emlékeim szerint a grespania-tól, de utána kell néznem) egy csodaszép metál színű vékony dekor csíkot... és azonnal összeállt a kép: márpedig ők ketten "házasságot fognak kötni" :)

(fontos: ha merünk kockáztatni és házasítani más gyártók különböző csempéit, mindenképp tartsuk szem előtt a lapok tulajdonságait, főleg azok vastagságát. a mi esetünkben a vékony dekor csík anyagában vastagabb volt, de épp csak annyival, amennyit egy remek burkoló még meg tudott oldani, hogy ne ugorjon ki a fal síkjából.)

a bolt eladói kicsit szkeptikusak voltak, de kitartottam amellett, hogy ezek ketten bizony nagyon fogják egymást szeretni... végül, amikor a burkolási munkák készen voltak, ők is meglepődtek a két külön csempe összhangján. neked mi a véleményed a kész képek (azaz a kedvenc - itt még félkész - wc-m) láttán? :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése