2012. november 26., hétfő

egy adventi gondolat

mivel ez a blog egy kicsit talán több, mint különböző lakberendezési, esküvős és dekorációs munkáim és képek megosztása, egy kicsit olyan "eszter szerint a világ" is egyben, hadd meséljek el egy személyes élményt...

jóóóó pár évvel ezelőtt november legeslegvégén, beállított hozzám krisztina barátnőm egy jól megrakott karácsonyi ajándék szatyorral. csak néztem, hogy ez mi. nos, hozott nekem egy "szerény", 24 darabból álló adventi ajándék készletet, minden egyes darabja külön becsomagolva, gondosan, szépen... mivel én öreg vagyok mint az országút, elhihetitek nekem, hogy akkoriban még nem voltak sem halloween tökök, sem adventi naptárak, sőt ez az egész fénydekorációs őrület sem.

én pedig gyerekké alakultam vissza és csillogó szemekkel néztem a hatalmas ajándék kupacot! minden napra egy! alig vártam, hogy reggel legyen és bonthassak - szigorúan egyesével :) mindegyikhez járt pár kedves sor is... volt benne csoki, mintás papírzsepi, egy pár aranyos zoknira is emlékszem... nem nagy dolgok, de én olyan boldog voltam, mintha megint gyerek lennék egy kicsit.

ugyanez történt, amikor elmentem jó pár hónapra kanadába... akkor ildi csomagolt nekem egy 10-20 ajándékból álló kis zsákot és mivel nagyon nehéz volt az első pár nap "külföldre szakadva", el lehet képzelni, hogy mennyire feldobott minden egyes nap az a pár sor és apró ajándék...

(csendben megjegyzem, hogy annyira eljárt már felettem az idő, hogy gőzöm nincs melyik történt előbb - de talán a kanadás, mert akkor még főiskolára jártam. nem mintha ez lényeges lenne, de azért néha komolyan elgondolkodtat a tény, hogy a merci csoki reklámban én már rég nem a gyerek vagyok, aki adja a csokit, hanem az anyuka, aki kapja :)

szóval visszatérve az eredeti témára: most aztán nagy divat lett az adventi készülődés... és tudod mit? ez egyáltalán nem baj, sőt! én az átvett halloween őrületet is imádom, mert minden egyes olyan cselekedetünk, amire ilyen szeretettel készülünk, csakis adhat nekünk, többek leszünk általa, ezért nem érdekel, hogy divat-e vagy sem. csak egy kérdést szeretnék feltenni:
MIÉRT CSAK A GYEREKEK KAPHATNAK CSOKIT? :)

kicsit szakadj el a megszokottól és lepd meg a szüleidet, a párodat, a legjobb barátodat is egy ilyen csomaggal - még van idő összeállítani, az éjszakák pedig elég hosszúak ahhoz, hogy mindet becsomagold :) mi már leptük meg egymást a férjemmel, sőt a szülőknek is csináltunk ilyen csomagot. minden nap izgatottan telefonáltak, hogy aznap épp mit találtak, így ők is kicsit gyerekek lehettek megint... és nem megérdemli ezt az igazi élményt minden szeretted? :)))

az ajándékok kicsik, nem kerülnek sokba, a csomagolásuk, elhelyezésük is olcsón, ötletesen megoldható (pl. remek zsemlés zacskók vannak a közértekben, könnyen elkérhetők és jól díszíthetők a gyerek színespapír készletéből mazsolázva vagy a népszerű dekortapasszal). hát... valami ilyesmiről szól nekem ez az időszak.

jó szórakozást mindenkinek! :)
és a mai extra - természetesen az ALMÁS megoldás :)))Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése