2012. november 21., szerda

minden nap egy ünnep.

és nincs pont-pont-pont, kérdőjel pedig a legkevésbé. pont. mert ez egy kijelentés. de még lehet belőle felkiáltójel is: minden nap eszerint KELL élnünk! hogy hogy jön ez a lakberendezéshez?

idén is korán jött a karácsony a boltokba és már ideje korán megágyazott az ünnepekkel járó feszültségnek is, holott ilyenkor pont az ellenkezője kéne történjen. lobogó hajjal fog mindenki az üzletekben rohangálni, otthon listákat gyárt majd és égnek áll a haja a teendők sokaságától. körbedekorálja a lakást idény (!!!!!) dekorációval és talán még akkor is a menü körül forog az agya, amikor a gyerek már rég alszik, csendes a ház és inkább a férje talpát kéne, hogy masszírozza (és ennek viszonzását élveznie) egy jó kis beszélgetés kíséretében. 

szerintem természetes egy kis stressz ilyenkor. de hangsúlyozzuk ki a kicsit. próbálj meg segíteni magadon. hidd el például, hogy nem csak ez a pár nap a lényeg. és ahhoz, hogy ezt minden nap érezd, hozzásegít a megfelelő FÉNY használata.

így némi kerülővel lám, meg is érkeztem ama bizonyos "kapcsolathoz" az ünnepek és a lakberendezés között. a neten ezernyi ötletet fogsz majd találni, hogy hogyan dekoráld otthonodat karácsonykor... én viszont inkább azt mondom, hogy használd ki a boltok kínálatát, de ne csak az ünnepekre! :) nálam egész évben csillagfény füzér lóg az ablakon. nyilván fenyődíszítés csak karácsony közeledtével jön hozzánk is, de egyszerűen imádom a karácsonyi égősorokat -mindig, NEM CSAK KARÁCSONYKOR!

most aztán itt a választék, kedvedre válogathatsz! és ha nem a tematizált (pl. hóember alakú) és rideg kék fényű ledek között kotorászol, könnyen lehet, hogy egész évre csodás hangulatot tudsz magadnak teremteni a lakásban, használd bátran! :) a mennyezeti világítás nem a legjobb ötlet, amikor este hangulatos fényt szeretnél otthon teremteni... kapcsold le, nem kell. inkább elő a karácsonyi és kerti égősorokkal - nézzünk csak meg, hogy milyen jól működnek odabenn, hogy micsoda hangulatot varázsolnak nekünk BÁRMELYIK esténken :)

a nappaliban...vagy a hálóban teremts vele igazán romantikus hangulatot!


a gyerekszobában is meseszerűen mutat, nem mellesleg éjszakai fényként is beválik.a pizsama partit is remekül feldobja :)


hanyagul dobd egy képre a falon vagy a tükröd köré


használd terítéshez vagy asztali dekorációnak...
tekerd a terasz belső korlátjára télen-nyáron
(ide szigorúan kültérit!!!!! beltérit csak alkalomszerűen pl. egy fontos vacsorához és sose hagyd kinn)


égősorok:
most kb. mindenhol kaphatók, ezt kell kihasználni!:)
(de semmiképp ne az árat nézd elsősorban, hanem a minőséget. próbálj meg hosszútávon gondolkodni és nem a kínai piacon keresgélni.) 
cérna gömblampionok:
itt is lényeges a minőség!
a dekortapasznál kaphatók a csodás La Case de cousin Paul lámpák csodás színekben!

 mutasd meg hol és hogyan használtad! a kész képeket szeretettel várom és be is mutatom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése