2012. december 19., szerda

mentsük meg a világot.

ez a téma nem tartozik szorosan a "szakmához", mégis úgy gondoltam, hogy ma erről szeretnék írni... láttátok ezt a filmet?
a jövő kezdete
ha véletlenül nem, akkor hadd ajánljam tiszta szívből. nem csak a remek szereplőgárda miatt (kevin spacey, áááááh...) hanem a gondolatvilága miatt... (kukkants bele, itt a teljes film)
én már öreg vagyok, belőlem már kicsit kihalt a terézanya gén. régen szerettem volna én is megváltoztatni a világot, ma már örülök, hogy ha nagyjából meg tudom oldani a saját életemet. gyanítom, hogy ezzel nem egyedül én vagyok így. ez a film viszont egy olyan friss és aranyos gondolatot tartalmaz, ami tényleg csakis egy gyerektől jöhet, aki házi feladatnak azt kapta, hogy mentse meg a világot. sima ügy: mindenki tegyen három önzetlen jócselekedetet és ezt, aki kapja, adja tovább... így fog terjedni a jó. (a film eredeti címe is ez: pay it forward, azaz add tovább...)

pofonegyszerű, nem?

ma szórakozottan lapozgattam a neten és ezekre bukkantam... könnyes szemmel nézegettem. apróságok, de eszembe jutott a film meg az is, hogy milyen jó érzés egy-egy ilyen önzetlen, apró gesztus... így, ha a lakberendéshez nem is kapcsolódtam ma szorosan, az ilyenkor majdnem elfeledett szeretet ünnepéhez talán igen. (atyavilág, de nyálas volt ez a mondat, bocsánaaat :)))) én mondjuk inkább fenyő-ünnepnek hívom az elkövetkező napokat és igen, lesz sok fényes dekoráció, sok ajándék és bocs, de nem vagyok annyira környezettudatos, hogy ne csomagoljam be őket gyönyörűen, no meg jókat fogunk enni. és családozni. mert a lényeg azért ez volna...

szóval soha jobbkor nem jöhetne ez a pár szép jótett - ugyanakkor azt gondolom, hogy teljesen mindegy mikor tesszük meg ezeket. de tegyük. és szigorúan indok nélkül "CSAK ÚGY". mert a "csak-úgy" dolgok a legjobbak ezen a világon :o)

(és bizony itt kell idézzem a saját férjemet, aki egyszer visszafordult tilosban egy, az ellenkező sávban veszteglő kocsihoz, teljesen önzetlenül, mert egy nagy magas kopasz pali volt (tolt már be bőrszerkós nőt is motorral a benzinkútra, aki gyorsan megmutatta hálából a dekoltázsát, akkor kevésbé volt őszinte a mosolyom :) - szóval gyerek, kutya, minden volt nálunk, de mi azért elvontattuk őt valahová és megvártuk, hogy jöjjenek érte. bé meg csak annyit mondott: "egyszer majd ő is látni fog valakit, aki segítségre szorul, eszébe fog jutni ez az eset... és segíteni fog." - mondtam már, hogy imádom? :)
forrás: http://www.buzzfeed.com/mjs538/26-random-acts-of-kindness

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése