2013. november 15., péntek

tervezzünk előszobát!

hoppá, mi? :) az előszobát tervezni? nem csak egy akasztó és egy cipősszekrény?

nos, ha épp építkezel, vagy átalakítod a lakásod, szeretném felhívni a figyelmet erre a gyakran kicsi és méltatlanul elhanyagolt helyiségre... ahonnan indulsz és ahová hazaérkezel minden nap. amelyet a vendégeid előszor látnak meg az otthonodba belépve. és amely annyi, de annyi funkciót kell, hogy teljesítsen egyszerre...
- tárolás (kabátok, cipők, sálak, stb. belegondoltál már abba, hogy MENNYI cucca van a teljes családnak?)
- kényelmes hely, ahol akár le is ülhetünk felvenni a cipőnket
- reprezentálás

azt gondolom, hogy ha még a vonalakat húzzátok az építésszel, akkor ideális esetben kapjon az előszobád egy erősen reprezentatív külsőt, miközben nyílik innen egy külön gardróbszoba, rengeteg tárolóhellyel, ahol elfér minden családtagunk minden évszakra szánt kabátja, cipője, az esernyők, sálak, sapkák, a kis bringák, babakocsik tömkelege... de még akár a családi bőröndök is.

ez volt az ideális eset :) ha kisebb a hely, vagy nem megoldható a gardróbszoba, akkor válasszunk gardróbszekrényt. a lehető legnagyobbat, amelyet a tér elbír, hogy elkerüljük túlzott mennyiségű kabát által keltett káoszt az előszobában, valamint, hogy a lehető legtöbb kabátot, cipőt és kiegészítőt tudjuk itt tárolni.

ha ülőhelyet is kialakítunk, áldani fogjuk minden nap :) de persze ideális esetben ez is lehet egyben tároló is... akár egy láda vagy egy pad, esetleg a cipőtartó szekrényt is feldobhatjuk pár kényelmes párnával. az első pillanattól fogva otthonos hangulatot fog kelteni ez a kényelmes ülőalkalmatosság! mert ez egy előSZOBA, ugye? a szoba minden jellegzetességével és melegségével.

akasztó a kabátoknak... ezen sokat szoktam gondolkodni, hogy a nyitott akasztók vajon valamilyen régmúltból visszamaradt beidegződés vagy micsoda, hogy mindenáron vágyunk egy helyre, ahová ledobhatjuk a kabátunkat, lerúghatjuk a cipőnket és loholhatunk befelé. de tudod mit? én azt gondolom, hogy ez akár díszíthet is :) én nem szeretem a szinte steril lakásbelsőket, jobb szeretem látni az ÉLETET egy házban, ezért egy, a fogasról félig leeső kisgyerek kabát számomra nem hogy elrontja a látványt, de sokkal inkább melegebbé és hitelessé teszi azt. ezért ha van rá módunk, hogy rendben tartsuk, akkor igenis kell egy ilyen kuckó :)

és most hadd mutassam meg mire is gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a házad, az otthonod belsejéről alkotott első képet meghatározza az előszoba, ahová belépünk... hát nem csodálatosak? :)


4 megjegyzés:

  1. igazán hangulatos elö-szobák. sajnos nálunk egy hosszúelöszoba van, egy beépített cipösszekrénnyel és egy mini-fogassal. több nem fér :(

    VálaszTörlés
  2. akkor dekorálni kell csak :) jó otthonosra :)

    VálaszTörlés
  3. a mi előszobánk négyszögletű, és mind a négy oldalán ajtó van.

    VálaszTörlés